Garu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Petani lagi nggaru sawah

Garu inggih punika piranti tetanèn ingkang kaginakaken kanggé nglembutaken siti ingkang sampun dipun luku. Biasanipun, garu dipuntarik déning lembu utawi maésa. Wujuding garu kadamel saking kajeng saha pring. Kajengipun dipundamel unton-unton, saéngga saged ngalusaken siti.