Garis Bar Lev

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 30°31′30″N 32°19′45″E / 30.52500°N 32.32917°E / 30.52500; 32.32917 Garis Bar Lev utawi Bèntèng Bar Lev(basa Arab: خط برليف]], basa Ibrani: קו בר לב]]) punika rangkéan bètèng ingkang kawangun déning Israèl ing pasisir wétan Terusan Suèz sasampunipun tlatah Sinai karebat saking Mesir ing salebeting Perang Enem Dinten taun 1967.

Sajarah[besut | besut sumber]

Garis Bar-Lev nglampahi karisakan sasampunipun perang ingkang adamel sayah War of Attrition ingkang rampung ing wulan Agustus 1970, ing wekdal militèr Israèl kanthi baka sakedhik nutup sawatawis bèntèngipun, ngirangi cacahing titik kuwat (strongpoints) saking tigangdasa dados namung watawis kalihlikur kémawon. Kajawi pangirangan punika, garis bètèng Bar-Lev taksih arupi rintangan ingkang saé, lan Staf Umum Mesir kedah ngerahaken wekdal, upaya, lan sumberdaya kanggé damel rancangan supados saged ngatasi hambatan pertahanan Israèl punika. Senaos Garis Bar-Lev boten dipunyasa kados Garis Maginot (Maginot Line), komandho senior Israèl taksih ngajab manawi bètèng kasebat saged dados kuburan kanggé wadyabala Mesir, nyegah supados Mesir boten saged damel papan panyabrangan tumuju dhumateng gisik wétan.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • The Yom Kippur War : The Epic Encounter That Transformed the Middle East by Abraham Rabinovich. ISBN 0-8052-4176-0
  • The 1973 Arab-Israèli war: The albatross of decisive victory by Dr. George W. Gawrych. Leavenworth papers US ISSN 0195-3451