Menyang kontèn

Garbure

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Garbure
JinisSoup or stew
Panggonan asalFrance
Woworan pokokHam, cabbage and other vegetables, cheese, stale bread
Buku masakan: Garbure  Médhia: Garbure

Garbure minangka rebusan Prancis sing kenthel kanthi tradhisional adhedhasar kubis lan confite d'oie, [1] sanajan versi modern biasane digawe nganggo ham, keju lan roti basi . [2] Jeneng kasebut asale saka panggunaan istilah garb kanggo nggambarake gandum gandum sing digambarake ing tameng heraldis utawa klambi . Dadi jeneng garbure, sing dipangan nganggo garpu, minangka referensi panggunaan pitchfork kanggo njupuk gandum saka gandum. [3] Asale saka Gascony ing sisih kidul-kulon Prancis .  Iki padha karo potée . [4]

Garbure minangka rezeki saben dina saka petani Gascon. Beda saka siji omah menyang omah liyane lan beda karo irama musim, sumber masak, lan penghasilan rumah tangga. Ing asas dhasar konco sajian iki dhowo simmering saka campuran saka sayuran lan daging, umume daging wadi en confit . Minangka adoh saka sayuran, bisa uga ana sing bisa. Gobis bisa uga diiringi kacang sing amba, seger utawa garing, kacang mangget, kentang, turnip, kacang polong, bawang, wortel, celeriac, kohlrabi, bit, selada, kastanye, nettles utawa borage . Kanthi mangkono garbure bisa dicocogake karo kabutuhane saben kluwarga.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ROBUCHON, J., & MONTAGNÉ, P. (2001). Larousse gastronomique. New York, Clarkson Potter.
  2. Smith, Henry (1900). The Master Books of Soups. Bedford, MA, USA: Applewood Books. kc. 175. ISBN 978-1-4290-1180-8.
  3. Dallas, E. S. (1877). Kettner's Book of the Table. London, England: Dulau & Company. kc. 15. garbure.
  4. w:fr:Garbure