Ganggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ganggang utawa ganggeng tegesé kabèh vegetasi sing tuwuh ing banyu (banyu tawa utawa banyu segara), mliginé sing ukurané cukup gedhé (bisa dineleng mata), kerep mbentuk massa sing gedhé awangun berkas. Istilah ganggang iki ora duwé makna biologi ananging biyasa dipigunakaké ing babagan transportasi banyu kanggo ngendhani tlatah banyu sing angèl dilayari.

Istilah ganggang sajeroning biologi naté dianggo nyebut golongan organisme alga, nanging antuk tentangan amarga sawetara anggota tetanduran ngembang sing tuwuh ing banyu uga sinebut ganggang (kaya ta Hydrilla, Ceratophyllum, lan Cabomba). Kanggo nyegah kasalahpahaman, istilah "ganggang" disélaki sajeroning babagan botani.