Gandapura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Waxberry - Scheinbeeren (8237111313).jpg

Gandapura (kanthi jeneng Latin Gaultheria leucocarpa ) minangka salah sawijining jinis tanduran jamu sing godhonge digunakake minangka campuran obat / liniment. [1] [2] Tanduran iki biasane urip ing dataran tinggi antara 1500 meter nganti 2700 meter ing sadhuwure segara. Tanduran iki duwe godhong- godhongan sing Violet lan biru tuwa . Werna iki nggawe macem-macem jinis serangga nyedhaki tanduran. Godhong iki banjur digunakake kanggo obat, paling asring digunakake minangka minyak uwos. Lenga rubbing iki minangka obat penting kanggo relieving peserta pain, otot kejang, sprains, rheumatism, inflamasi, lan tatu marasake awakmu. [3]

Panggunaan gandapura minangka obat utawa minyak rubbing diwiwiti dening wong India ing daratan Amerika lan nggawe godhong iki minangka salah sawijining sistem penyembuhan penyakit paling tuwa ing donya . [4] Dening wong India, rwaning iki digunakake kanggo obat rheumatism, nyeri sendi, sakit untu, sakit sirah, lan sawetara penyakit liyane. Beda karo wong Prancis sing nggawe rwaning iki minangka bahan dhasar kanggo nggawe teh sing uga efektif kanggo ngobati sawetara jinis penyakit kayata inhalasi, masalah tutuk, ngobati nyeri punggung lan nyeri sendi. Ing riset sing ditindakake ing taun 1800 -an, sifat-sifat obat saka godhong disebabake amarga akeh aspirin .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Indonésia) "Gandapura".
  2. (ing basa Indonésia) "Deskripsi Gaultheria".
  3. (ing basa Inggris) "Gultharia Oil".
  4. (ing basa Inggris) "Gultharia Oil".