Gamelan sekaten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gamelan sekaten inggih punika perangkat gamelan Jawa ingkang dipunakeni minangka perangkat gamelan ingkang paling wonten gandheng cenèngé kaliyan upacara-upacara Islam lan kawontenanipun dipunkinten-kinten sampun wonten ing jaman Majapahit.Miturut sajarah, kala rumiyin Gamelan Sekatèn kanggé sarana "dhakwah" para wali sanga kanggé ngraketaken priyayi Jawa ingkang inggil lan caket budayanipun kaliyan Gamelan, supados kersa mlebet Agama Islam.