Gamelan gadhon

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Gamelan Gadhon inggih punika gamelan kanggé climèn, ananging nyamleng. Ricikanipun boten jangkep, ingkang dados piranti utama namung klompok ricikan garap ingkang pokok-pokok, kadosta: kendhang, slenthem, gendèr barung, gendèr panerus, gambang, suling, siter/clempung, kenong rèntèng, lajeng gong kemodhong[1]

Rérefènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Gamelan Gadhon" Rejomulyo. Kaca 10. 2012.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gamelan_gadhon&oldid=879525"