Gamelan gadhon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Gamelan Gadhon inggih punika gamelan kanggé climèn, ananging nyamleng. Ricikanipun boten jangkep, ingkang dados piranti utama namung klompok ricikan garap ingkang pokok-pokok, kadosta: kendhang, slenthem, gendèr barung, gendèr panerus, gambang, suling, siter/clempung, kenong rèntèng, lajeng gong kemodhong[1]

Rérefènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Gamelan Gadhon" Rejomulyo. Kaca 10. 2012.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gamelan_gadhon&oldid=879525"