Gamelan gadhon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Gamelan Gadhon inggih punika gamelan kanggé climèn, nanging nyamleng. Ricikanipun boten jangkep, ingkang dados piranti utama namung golongan ricikan garap ingkang pokok-pokok, kados ta: kendhang, slenthem, gendèr barung, gendèr panerus, gambang, suling, siter/clempung, kenong rèntèng, lajeng gong kemodhong[1]

Rérefènsi[besut | besut sumber]

  1. "Gamelan Gadhon" Rejomulyo. Kaca 10. 2012.

Pranala njaba[besut | besut sumber]