Game kertu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Game kertu minangka game sing biasane ditindakake saka game sing biasane diarani game kertu. Kaya sing kita ngerteni, kothak kertu main ngemot 52 potongan sing dipérang dadi patang jinis utawa jinis kertu (Spade, Heart, Diamond, Club), saben kertu kalebu 13 kertu (saka Ace, 2, 3, lsp. Nganti King), minangka uga kertu tambahan awujud rong kertu lawakan, ireng lan abang. Ing game kertu, biasane Joker utawa King dienteni banget, nanging ing sawetara game kertu liyane, kertu iki ora dikarepake, utawa malah ora digunakake.

Kapan lan sapa sing nemokake kertu main durung mesthi. Dugaake manawa wong asale saka China daratan utawa Hindustan udakara taun 800 Masehi. Kepiye crita ing Eropa uga ora jelas, bisa uga digawa para pedagang, tentara, utawa suku nomaden. Sing jelas yaiku jinis game kertu iki - apa asale saka Timur, Mesir, utawa Arab - muncul ing Italia nalika pungkasan taun 1200an. Sawise iku nyebar menyang Jerman, Prancis lan Spanyol.