Galeb Husin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Galeb Husin lair ing Tanjung Pinang, Riau, 6 Maret 1937.[1] Dhèwèké ngrampungaké penhidikan ana ing SMA, ATNI(Sala lan Jakarta) lan Fakultas Sastra UI(Jakarta 1965).[1] Miwiti sandhiwara awit saka cilik , ora mung sadherma main nanging dhèwèké uga tau dadi asistèn sutradara nalika terjun ana ing filem taun 1961, dhèwèké magang menyang Asrul Sani lan Sjuman Djaya.[1] Ing filem The Big Village (1969) nganti filem Badut- Badut Kota ing taun 1993 mung dadi peran pembantu, nanging dhèwèké malah moncèr dadi sutradahara. Gawé 2 Film lan ping Pindho uga mlebu nominasi FFI, ya iku ing Film Noesa Penida(FFI 1989) lan Kuberikan Segalanya(FFI 1992).[1] Loro karone uga diunggulké dadi filem sing paling apik nalika FFI.[1] Kuberikan Segalanya olèh penghargaan mirunggan dadi Film Kemanusiaan nalika FFAP 1993.[1] Lan ing Panitia Tetap Festifal Film Indonesia (Pantap FFI)1988-1992, dhèwèké uga dadi Ketua Babagan Acara.[1] Ora kèri dhèwèké uga main ana ing sinétron kaya ta Kembang Setaman(1996).[1]

Filmografi: The Big Village(1969), Ananda(1970), Atheis/ Kafir(1974), Seandainya Aku Boleh Memilih (1984) Yang Masih Di Bawah Umur(1985), Ibunda(1986), Cintaku Dirumah Susun(1987), Noesa Penida(1988), Kipas-Kipas Cari Angin(1989), Bibir Mer(1991), Kuberikan Segalanya(1992), Badut-Badut Kota(1993).[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Suharto 1999, k. 199.


Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Suharto, ed. (1999). Apa Siapa Orang Film Indonesia. Jakarta: Percetakan Jaya Abadi.