Gaël Kakuta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Gael Kakuta)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gaël Kakuta
Gaёl Kakuta.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng pepak Gaël Kakuta
Tanggal lair (1991-06-21) 21 Juni 1991 (umur 28)
Papan lair Lille, France
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 12 in)
Posisi main Winger / Forward
Informasi klub
Klub saiki Chelsea
Nomer 44
Karier junior
1998–1999 US Lille-Moulins
1999–2007 Lens
2007–2009 Chelsea
Karier senior*
Tahun Tim Tampil (Gol)
2009– Chelsea 6 (0)
2011Fulham (silihan) 7 (1)
Tim nasional
2006–2007 Prancis U16 12 (5)
2007–2008 Prancis U17 14 (3)
2008–2009 Prancis U18 5 (3)
2009–2010 Prancis U19 13 (4)
2010– Prancis U20 4 (0)
  • Penampilan dan gol di klub senior hanya dihitung dari liga domestik dan akurat per 15 Mèi 2011.

    ‡ Penampilan dan gol di tim nasional akurat per 11 Mèi 2011


Gael Kakuta (lair ing Lille, Prancis, 21 Juni 1991; umur 28 taun) ya iku juru main bal kang asalé saka Prancis. Dhèwèké keturunan Kongo. Saiki dhèwèké dadi juru main bal ing Chelsea FC.[1] Gaël Kakuta ya iku cah enom Internatsional Prancis lan sing wis wakili ing U-17, U-18, U-19, lan U-20 Tingkat, mbobol gawang kabèhé 15 gol saka 48 tandhing ing ngendi-ngendi tataran.[1]

Kakuta miwiti main bal-balan ing umur pitung taun, sawisé nonton pakdhéné dadi tim cadhangan Lille.[1] Dhèwèké uga miwiti karir saka klub lokal AS Lille-Moulins. Ing laga perdhanané karo klub, kalah 17-1.[1] Sawisé kalah, dhèwèké pindhah klub ing taun 1999, gabung karo Lens. Lan ngentèkaké wektu limang taun ing kana.[1] Taun 2004, Kakuta kapilih nekani Centre de praformasi Football de ing Liévin sing cerak, pusaté latihan kanggo juru main bal ing tlatah Nord-Pas-de-Calais.[1] Dhèwèké ngentèkké wektu rong taun ing kana ing wektu kerja utawa wektu minggon.[1] Salah sawijining pelatih ing kana iku juru main saka Polen kanthi jeneng Joachim Marx. Kakuta pindhah menyang Chelsea FC ing taun 2007 lan dadi juru main kunci ing tim enom Chelsea FC.[2] Dhèwèké seneng sawisé dadi juru main cadhangan amarga ing jèjèré Michael Ballack.[2] Jaré Michael Ballack marang wartawan Kakuta pemain bal Prancis, dhèwèké bintang.[2] Kakuta saya sangar ing Chelsea FC ing mangsa sepisanané lan uga ngéntukaké Akademi Player of the Year sawisé dadi juru main sing mbobol gawang paling akèh ya iku 12 gol saka 24 laga. Iki kalebu hatrick nglawan Port Vale ing Piala FA.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g [1] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
  2. a b c d [2] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)