France 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
France 2
France 2
Jeneng sadurungéRTF Télévision 2 (1963-1964)
La Deuxième Chaîne de l’ORTF (1964-1975)
Antenne 2 (1975-1992)
Negara Prancis
Diluncuraké21 Dhésèmber 1963
Sing duwéFrance Télévisions
Saluran afiliasiFrance 3
France 4
France 5
France Ô
France 24
Jatah pirsawan17.6% (April 2008, [1])
Situs webhttp://[2]
Kasumadyan
Siaran terestrial
SECAMSaluran 2
TNTSaluran 2
Siaran satelit
CanalSatSaluran 2
TPSSaluran 2
TV Vlaanderen DigitaalChannel 78
Siaran kabel
NoosSaluran 2
Kabel DeutschlandSaluran 833
MC CableSaluran 4
LainnyaFrance 2
Ziggo (Netherlands)Saluran 622
CablecomSaluran 108
Siaran IPTV liwat ADSL
Freebox TVSaluran 2
NeufSaluran 2
Alice FranceSaluran 2
DartyBoxSaluran 2
Orange TVSaluran 2
Belgacom TVSaluran 9 (Wallonia dan Brussels), Saluran 56 (Flanders)
Telenet TVSaluran 36

France 2 minangka jaringan televisi umum paling ageng ing Perancis. Pérangan saking grup France Télévisions, sesarengan kaliyan France 3, France 5, Réseau France Outre-mer, lan France 4. France Télévisions ugi gadhah partisipasi ing ARTE, Euronews, sapérangan saluran tématik kabel/satelit, lan Mediamétrie.

France 2 dipunsukani nama Antenne 2 (Antena 2) dugi 7 September 1992. Taun 1970-an, dados péranganing ORTF, saèngga namanipun dados La Deuxième Chaîne (Saluran Angka 2).

Saluran punika wiwit ngudara taun 1963 migunakaken standar 625 garis (nanging boten kanthi warni, wonten ing persiapan kanggé mungkasi ingkang sadèrèngipun, standar TV 819 garis cemeng lan pethak.

Tanggal 1 Oktober 1967 jam 14:15 CET, jaringan punika gantosa king cemeng pethak dados berwarna, migunakaken SECAM. Antenne 2 inggih punika saluran berwarna kapisanan ing Perancis; sapéranngan taun sadèrèngipun TF1 berwarna lan éwah dados standar TV 625 garis. Lajeng, sistem éwah, lan ngeparengaken France 2 nyiaraken sapérangan program stereo migunakaken sistem NICAM (sebandhing kaliyan SECAM).

wiwit 7 April 2008, jam 03:20 CEST, sadaya program France 2 ngudara ing Perancis kanthi format 16:9 Widescreen[3] lumantar frékuénsi udara SECAM lan frékuénsi gandha DVB-T Perancis (dipunkenal minangka Television Numerique Terrestre). Éwah-éwahan format punika sampun dipunbiwarakaken kanggé France 5 nanging badhé dipuntindakaken candhakipun. Penyiar satelit pribadi badhé terus nyiarkan format 4:3 dugia France 2 migunakaken sinyal HD (dipunbiwarakaken mangsa panas 2008) dhateng operator satelit.

Organisasi[besut | besut sumber]

Direktur[besut | besut sumber]

Pimpinan:

Direktur Jenderal:

  • Jacques Thibau: 07/1965 – 11/1967
  • Maurice Cazeneuve: 11/1967 – 09/1971
  • Pierre Sabbagh: 09/1971 – 03/07/1972
  • Jean Lefèvre: 03/07/1972
  • Jean-Michel Gaillard: 27/09/1989 – 10/01/1991
  • Éric Giuily: 10/01/1991 – 09/1992
  • Georges Vanderchmitt: 09/1992 – 01/1994
  • Raphaël Hadas-Lebel: 01/1994 – 06/1996
  • Michel Pappalardo: 06/1996 – 06/1999
  • Michèle Cotta: 06/1999 – 06/2002
  • Christopher Baldelli: 06/2002 – 09/2005
  • Philippe Baudillon: sejak September 2005.

Direktur Informasi:

Pembawa Acara/Presenter[besut | besut sumber]

  • Rachid Arhab
  • Sophie Aurenche
  • Thierry Beccaro
  • David Boéri
  • Jérôme Bonaldi
  • Christine Bravo
  • Laurent Broomhead
  • Yves Calvi
  • Catherine Ceylac
  • Arlette Chabot
  • Guilaine Chenu
  • Christian Choupin
  • Sophie Davant
  • Laurent Delahousse
  • Jean-Luc Delarue
  • Michel Drucker
  • Benoît Duquesne
  • Guillaume Durand
  • Églantine Emeyé
  • Carole Gaessler
  • Olivier Galzi
  • Isabelle Giordano
  • Gérard Holtz
  • Christophe Hondelatte
  • Françoise Joly
  • Françoise Laborde
  • Philippe Lefait
  • William Leymergie
  • Élise Lucet
  • Daniela Lumbroso
  • Laurent Luyat
  • Isabelle Martinet
  • Valérie Maurice
  • Olivier Minne
  • Nelson Monfort
  • Patrick Montel
  • Nagui
  • Marie-Ange Nardi
  • Ness
  • Bernard Pivot
  • David Pujadas
  • Anne-Gaëlle Riccio
  • Laurent Romejko
  • Laurent Ruquier
  • Béatrice Schönberg
  • Patrick Sébastien
  • Pascal Sevran
  • Yoann Sover
  • Tex (humorist)|Tex
  • Jean-Michel Zecca
  • Charlotte Bouteloup
  • Laurence Ostolaza
  • Elsa Pallot
  • Patrice Drevet
  • Laurent Romejko

Program[besut | besut sumber]

Panembakan Muhammad al-Durrah[besut | besut sumber]

Tanggal 30 September 2000 France 2 nyiarkan video panembakan Muhammad al-Durrah. Video punika pikantuk kontrovèrsi, nalika warga Palestina ngklaim Pasukan Pertahanan Israèl nembak al-Durrah, lan pejabat Hubungan Umum Israèl ngklaimipuna kaanan darurat.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:France Télévisions Cithakan:Stasiun televisi Prancis Cithakan:Anggota European Broadcasting Union