Menyang kontèn

Fouad Twal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
  • Fouad Twal
  • البطريرك فؤاد طوال
Patriark Yerusalem wong-wong Latin
Kauskupan agungYerusalem
ProvinsiYerusalem
SinggasanaYerusalem
Didhapuk8 September 2005 (Koadjutor)
Dilantik22 Juni 2008
SadurungéMichel Sabbah
Ordo
Penobatan29 Juni 1966
Penahbisan22 Juli 1992
dening Michel Sabbah
Detil pribadhi
Lair (1940-10-23) 23 Oktober 1940 (umur 83)
Madaba, Yordania
DenominasiKatulik Roma
Jabatan sadurunge
Sesantiparatum cor meum
Lambang{{{coat_of_arms_alt}}}

Patriark Fouad Twal (Arab: البطريرك فؤاد طوال‎‎) (lair 23 Oktober 1940; umur 83 taun ing Madaba, Yordania[1]) yaiku biskop agung Greja Katulik Roma, sing menjabat minangka Patriark Latin Yerusalem sawise Juni 2008. Twal uga menika Prior Agung Ksatria Ordo Ekuestrian Makam Suci lan ngejabat minangka Presiden Majelis Ordinari-Ordinari Katulik ing Tanah Suci.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Cheney, David M. "Patriarch Fouad Twal". Bishops. catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 4 Januari 2012.