Flammekueche

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Flammekueche
Flameukeusche 2.jpg
Jeneng liyanéFlammkuchen, Flàmmeküeche, Flammkuche, Tarte flambée
Panggonan asalFrench-German border region: Alsace, Baden, Pfalz
Woworan pokokBread dough, fromage frais or crème fraîche, onions, lardons
VariasiAu Munster, gratinée, forestière, sweet
Buku masakan: Flammekueche  Médhia: Flammekueche

Flammekueche ( Alsatian ), Flammkuchen (basa Jerman "kue api") utawa tarte flambée ( Prancis ) minangka spesialisasi ing wilayah bersejarah Alsace, Saarland, Baden lan Pfalz ing wilayah tapel wates Prancis-Jerman . Iki digawe saka adonan roti sing digulung tipis banget kanthi bentuk persegi panjang utawa oval, sing ditutupi saka blanc utawa creme fraische, irisan bawang lan lardon sing irisan tipis. Iki minangka salah sawijining spesialisasi paling misuwur ing wilayah kasebut. [1]

Jeneng panganan beda-beda ing dialek lokal; diarani Flàmmeküeche, [2] utawa Flàmmaküacha ing Alsatian, utawa Flammkuche ing Lorraine Franconian . Kabeh jeneng kasebut diterjemahake minangka "pie panggang ing geni." Beda karo apa sing dijalukake terjemahan langsung, tarte flambée ora flambé nanging dimasak ing oven geni kayu. [3] Resep gambar sing gampang bisa dideleng ing kene:

[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Villegas, Maria (2005). "Tarte flambée". The food of France: a journey for food lovers. Murdoch Books. pp. 56. ISBN 978-1-74045-471-1. Dibukak ing 26 February 2010. tarte flambee.
  2. "Petit lexique français-alsacien pour faire les courses : Kommissione màche" (PDF). Olcalsace.org. Dibukak ing 22 August 2019.
  3. Helga Rosemann, Flammkuchen: Ein Streifzug durch das Land der Flammkuchen mit vielen Rezepten und Anregungen [Flammkuchen: A foray into the land of the tartes flambées with many recipes and suggestions] (Offenbach: Höma-Verlag, 2009).
  4. "Flammkuchehen Gif".