Lardon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lardon ing, bawang lan kang papak disiapake kanggo Coq au vin

A lardon, uga disebut lardoon utawa larding, iku rajangan cilik utawa kotak lemak daging babi, utawa daging babi lemak (biasane subcutaneous lemak ) digunakake ing macem-macem saka sudhut masakan kanggo rasa panganan gurih lan roti lapis. Ing masakan Prancis, lardon uga digunakake kanggo lading, kanthi nganggo jarum dadi daging sing kudu diresiki utawa dipanggang. Lardon biasane ora diasepi, lan digawé saka daging babi sing wis dikum nganggo uyah.