Coq au vin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Coq au vin

Coq au vin (saka basa basa Prancis: "pitik mawa anggur") ya iku sawijining masakan Prancis. Pitik sing dimasak karo anggur, lardon, jamur lan, bawang putih. Coq au vin biasané nganggo anggur utawa kususé anggur Burgundy, nanging uga ana manéka warna anggur sing ditrapaké kayata coq au vin jaune (Jura), coq au Riesling (Alsace), coq au Pourpre (Beaujolais nouveau), coq au Champagne, lan sapituruté.

Menawa dimasak, angguré umob lan asat, dadi alkoholé ilang.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Coq_au_vin&oldid=986885"