Femtomèter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Femtomèter (simbul: fm) punika arupa jinis ukuran internasional SI ingkang dipunginakake ing ukuran dawa, ingkang sami kaliyan 10−15 (femto) mèter. Ugi anggadahi mupangat kanggé ngukur diameter data inti atom. Diameter inti atom kirang langkung angadahi ukuran ngantos 15 fm. Neutron lan proton diameteripun inggih punika kirang langkung saantawis 1 fm. Sajeroning istilah ing fisika partikel, femtometer asring kasebat minangka fermi (simbul kang sami), engkang tumuju kanggé ngormati sadaya piyantun ingkang ahli ing babagan fisika enggih punika panjenenganipun Enrico Fermi.

attomèter << femtomèter << pikomèter

Ugi pirsani[besut | besut sumber]