Femtomèter

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Femtomèter (simbol: fm) punika arupa jinis ukuran internasional SI ingkang dipunginakake ing ukuran dawa, ingkang sami kaliyan 10−15 (femto) mèter. Ugi anggadahi mupangat kangge ngukur diameter data inti atom. Diameter inti atom kirang langkung angadahi ukuran ngantos 15 fm. Neutron lan proton diameteripun inggih punika kirang langkung saantawis 1 fm. Jroning istilah ing fisika partikel, femtometer asring kasebat minangka fermi (simbol kang sami), engkang tumuju kangge ngormati sadaya piyantun ingkang ahli ing bidang fisika enggih punika panjenenganipun Enrico Fermi.

attomèter << femtomèter << pikomèter

Preksani ugi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Femtomèter&oldid=1014458"