Farida Pasha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Farida Pasha
Farida pasha.jpg
LairFarida Pasha
Pakaryanaktris
Taun aktif1977

Farida Pasha (lair di Tasikmalaya, 1952).[1] Farida Pasha iku salah sijiné aktris Indonesia kang misuwur kanthi filem kang duwé genre ngèlmu sikir utawa mistik.[1] Jeneng Farida Pasha misuwur nalika taun 1977 lumantar filem "Guna-Guna Istri Muda" kang laris ing biyoskup-biyoskup Indonesia.[2] Film iki banjur digawé sambungan filem kanthi judhul "Pembalasan Guna-Guna Istri Muda" nalika taun 1978.[2] Film iki uga dibintangi artis Roy Marten, Rina Hassim, lan Aedy Moward.[2] Nalika kasil anggoné akting ing filem iki, Farida Pasha éntuk peran kang padha lan dadi juru main utama ing filem mistik kang judhulé "Misteri Gunung Merapi 2" lan "Dukun Ilmu Hitam".[3] Farida kerep akting dadi tokoh antagonis.[1] Farida akting kanthi apik mulané kapilih dadi tokoh Mak Lampir ing sinétron Misteri Gunung Merapi.[1] Sinetron iki ditayangaké karo salah sijiné stasiun tivi swasta.[1] Aktingé dadi tokoh Mak Lampir iki kang ndadèkaké jenengé misuwur nganti tekan Malaysia.[1] Farida pasha duwé anak kang jenengé Gina Sonia. Gina Sonia iku dadi Penyiar TVRI Bandung.[4] Gina Sonia tau dianggep dadi paranormal lan dikongkon nambani lelara.[4] Kamangka Gina ora paranormal.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f majalah.tempointeraktif.com(dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. a b c perfilman.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  3. people.famouswhy.com(dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  4. a b c majalah.tempointeraktif.com(dipunundhuh tanggal 7 September 2011)