Falukorv

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Falukorv
Falukorv.jpg
A picture of a falukorv, split in half
Tlatah utawa prajaDalarna
Olah-olahan nasional gegayutanSweden
Diréka nalikac. 16-17th century
Hawa ajanganHot, occasionally cold
Woworan pokokSmoked pork & beef/veal, potato starch,
Woworan kang lumrah kaanggoonion, salt, spices
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
260 kcal (1089 kJ)
Ajining nutrisi
(per 100 g ajangan)
Protéing
Lemak23 g
Karbohidratg
Panganan sairibMiddagskorv
  Médhia: Falukorv
Falukorv goreng

Falukorv ( /ˈfɑːlkɔːrv/ FAH-loo-korv, Cara Swédhen: [ˈfɑ̂ːlɵˌkɔrv] minangka sosis Swèdhen ( korv ing basa Swèdhen) digawe saka campuran gilingan daging babi lan daging sapi asap utawa daging sapi kanthi tepung pati kentang, bawang, uyah lan rempah-rempah entheng. Falukorv minangka sosis kang wis dimasak, mula bisa dipangan tanpa disiapake maneh.