Falooda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Falooda
Faluda.JPG
Falooda with kulfi, rose syrup, and basil seeds
AjanganBeverage
Panggonan asalIndia
Woworan pokokMilk, rose syrup, vermicelli, sweet basil
Buku masakan: Falooda  Médhia: Falooda

Falooda minangka panganan cuci mulut versi India sing digawe saka mie. [1] [2] Asal-usulé ing faloodeh sajian Persia, sing kalebu ing Asia Kulon, Tengah, lan Kidul. [3] Biasane digawe nganggo campuran sirup mawar, bihun, lan wiji kemangi karo susu, asring disajik es krim . [4] Bihun sing digunakake kanggo nyepakake falooda digawe saka gandum, [5] panah, tepung jagung, utawa sagu . [6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Marks, Gil (17 November 2010). Encyclopedia of Jewish Food. HMH. ISBN 978-0-544-18631-6 – via Google Books.
  2. "The Royal Falooda". Eating India. Diarsip saka sing asli ing 28 May 2017. Dibukak ing 4 April 2016.
  3. Taylor Sen, Colleen (2015). Goldstein, Darra (ed.). The Oxford Companion to Sugar and Sweets. Oxford University Press. p. 357. ISBN 978-0-19-931339-6 – via Google Books.
  4. "Falooda Recipe". Sailu's Food. 26 May 2015. Dibukak ing 7 April 2019.
  5. "Falooda". ifood.tv. Diarsip saka sing asli ing 25 January 2015. Dibukak ing 26 January 2015.
  6. "Falooda Sev Recipe". Dibukak ing 3 January 2017.