Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya Universitas Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya Universitas Indonésia iku fakultas ing sangisoré Universitas Indonésia sing mligi nggegulang kawruh budaya ing tataran pendhidhikan sarjana, magister, lan dhoktoral, sarta pengelolalaan lembaga-lembaga panelitèn sing kagandhèng marang babagan studi mau.

Departemen[besut | besut sumber]

Saat ini, FIB kabawah olèh Dr Bambang Wibawarta. FIB membawahi 7 departemen, yaitu:

  • Departemen Ilmu Arkéologi
  • Departemen Ilmu Filsafat
  • Departemen Ilmu Kewewengkonan
  • Departemen Ilmu Linguistik
  • Departemen Ilmu Perpustakaan dan Informasi
  • Departemen Ilmu Sajarah
  • Departemen Ilmu Susastra

Program Akademik[besut | besut sumber]

Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya Universitas Indonésia nyadiakaké program akademik :

  1. Program Sarjana Reguler (S1)
  2. Program Sarjana Kelas Paralel (S1)
  3. Program Sarjana Ekstensi (S1)
  4. Program Magister (S2)
  5. Program Doktoral (S3)

Program Studi S1 nyakup:

  1. Program Studi (PS) Basa dan Kebudayaan Koréa
  2. Program Studi Walanda
  3. PS Ilmu Arkéologi
  4. PS Ilmu Filsafat
  5. PS Ilmu Perpustakaan dan Informasi
  6. PS Arab
  7. PS Sajarah
  8. PS Cina
  9. PS Jawa
  10. PS Indonésia
  11. PS Inggris
  12. PS Jepang
  13. PS Jerman
  14. PS Rusia
  15. PS Prancis

Program Pascasarjana (S2 lan S3):

  1. Ilmu Arkéologi
  2. Ilmu Filsafat
  3. Ilmu Linguistik
  4. Ilmu Susastra
  5. Ilmu Perpustakaan
  6. Ilmu Sajarah

Pranala njaba[besut | besut sumber]