Fésénjān

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Fesenjān
Khoresht-e fesenjan.jpg
A bowl of chicken fesenjān, with Persian rice topped by tahdig
JinisStew
Panggonan asalBendera_Iran Iran
Tlatah utawa prajaGilan province
Woworan pokokPomegranate juice, walnuts, poultry (duck or chicken)
Buku masakan: Fesenjān  Médhia: Fesenjān

Khoresh-e fesenjān ( Pèrsi: خورش فسنجان‎‎ ), Utawa mung fesenjān ( Pèrsi: فسنجان‎‎  ; uga dieja minangka fesenjoon ), yaiku olah-olahan jinis rebus Iran ( khoresh ) saka propinsi Gilan, Iran . [1] Rasane nganggo pasta delima lan kenari sing diiris (waca bazha ) [2] lan rempah-rempah kaya kunyit, kayu manis, kulit jeruk, kapulaga, lan rosebud. [3] Biasane digawe nganggo terong lan unggas ( bebek utawa pitik ). [4] Fesenjān uga bisa digawe nganggo bal daging daging utawa potongan wedhus. Gumantung saka resep, bisa duwe rasa kang legi utawa ora asem. Fesenjān disuguhake nganggo sega putih utawa kuning Iran ( polo utawa chelo ). Iki kalebu bagean saka meja makan ing perayaan Shabe Yalda . Uga dipangan ing Republik Azerbaijan .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Persian Khoresh Fesenjan". SpiceBreeze (ing basa American English). 2020-01-20. Dibukak ing 2020-01-20.
  2. Miers, Thomasina (2017-12-15). "Thomasina Miers' recipe for roast winter vegetables with walnut and pomegranate sauce". the Guardian (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-07-26. Richly sweet, subtly sour, with a satisfying depth of flavour from ground walnuts: fesenjan is a tempting Persian stew traditionally eaten during the winter solstice.
  3. Davidson, Alan (2014). Jaine, Tom (èd.). The Oxford Companion to Food (édhisi ka-3). Oxford University Press. kc. 48. ISBN 978-0199677337.
  4. "Iran: Khoresh-e Fesenjān". 196 flavors (ing basa American English). 2013-09-08. Dibukak ing 2019-05-27.