Menyang kontèn

Eparki Agung Lviv (Grikenlan Ukraina)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Agung Lviv

Archieparchia Leopolitana Ucrainorum
Lokasi
Markas besarLviv, Ukraina
Informasi
Greja sui iurisGreja Katulik Grikenlan Ukraina
RitusRitus Bizantium
KatedralKatedral Santo Gregorius, Lviv
Santo/santa pelindungSanto Gregorius
BasaSlavonik Grejawi, Ukraina
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MayorSviatoslav Shevchuk
Biskop Agung MetropolitanIhor Vozniak, C.Ss.R.
Biskop AuksilierVolodymyr Hrutsa, C.Ss.R.
Peta
Peta Greja Katulik Ukraina ing provinsi Lviv ing 1939

Eparki Agung Lviv yaiku eparki agung metropolitan saka Greja Katulik Grikenlan Ukraina.

Sajarah[besut | besut sumber]

Eparki Halych (1156 – 1406)[besut | besut sumber]

Eparki kasebut didegake minangka Eparki Ortodoks Halych sing menika suffragan saka Metropolitan Kiev ing pertengahan abad ping 12, karo tahta wiwitane ana ing Halych.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 49°52′00″N 24°05′00″E / 49.8667°N 24.0833°E / 49.8667; 24.0833