Endhog fabergé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Endhog Corona Imperial, salah sawijining endhog Fabergé sing paling misuwur lan apik.

Endhog Fabergé (basa Rusia: яйца Фаберже́ , yaytsa Faberzhe ) yaiku salah sawijining jinis endhog permata sing digawe dening firma perhiasan House of Fabergé, ing Saint Petersburg, Kakaisaran Rusia . Bisa uga ana 69 sing digawe, lan 57 isih ana ing jaman saiki. Sakbenere kabeh diproduksi kanthi pengawasan Peter Carl Fabergé antara taun 1885 lan 1917.  Sing paling misuwur yaiku endhog 52 "Kekaisaran", 46 sing isih urip, digawe kanggo Tsars Rusia Alexander III lan Nicholas II minangka hadiah Paskah kanggo garwa lan ibune. [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Faberge eggs, marble sausage go on display in Moscow". Reuters. 7 April 2011. Diarsip saka sing asli ing 30 August 2019. Dibukak ing 30 August 2019.