Ence Bagus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ence Bagus
Barkas:Ence bagus.jpg
Pakaryanaktor, pelawak

Ence Bagus inggih punika aktor lan pelawak saking Indonesia. Ence Bagus wiwit misuwur sasampunipun main ing acara komedi komedi Extravaganza, kaliyan Edric Tjandra inggih dados juru main énggal ing Extravaganza ing taun 2007 ing TransTV.[1] Ence Bagus alumnus saking Institut Kesenian Jakarta (IKJ) punika ugi sampun main ing pinten-pinten filem biyoskup.[1] Janipun nama Ence Bagus panci kirang familiar ing masarakat. nanging pasuryanipun ingkang culun asring medal ing filem biyoskup.[2]

Ence Bagus naté pikantuk kanugrahan minangka pemenang Pembantu Jaler Paling Sae wonten ing adicara FTV Awards taun 2011.[1] Priyantun jaler ingkang gadhah badan ingkang alit punika pikantuk kanugrahan kanthi main ing FTV [[SCTV) ingkang irah-irahanipun "Papi, Mami, dan Tukang Kebun".[1]

Karier[besut | besut sumber]

Ence Bagus wiwit misuwur amargi main ing Ekstravaganza kang tayang ing TransTV.[1] Ence naté main filem kados filem Brownies taun 2005, Banyu Biru taun 2005, Catatan Akhir Sekolah taun 2005, Maskot taun 2006, Kamulah Satu-Satunya taun 2007, Namaku Dick taun 2008, Setannya Kok Beneran? taun 2008, Obama Anak Menteng taun 2010, lan Setannya Kok Beneran.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Ence Bagus, Pemeran Pembantu Pria Terbaik dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. Pawartos ing Cineplex dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]