Emput

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Emput ya iku sakwijiné panganan kang bahan dasaré saka jagung. Carané nggawé ya iku jagung kang wis garing lan wis diupili saka janggelé banjur digorèng sangan (ing basa Indonésia arané sangrai) ing nanangan ana ing dhuwur mawa. Yèn wis mateng banjur didheplok ana ing lumpang nggango alu ditambahi gula, nganti lembut. Emput kang lembut banjur diwadhahi deluwang kang diwangun bunder lan dawa (silider).