Elvy Sukaesih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Elvy Sukaesih
Elvy Sukaesih
Latar wuri
Jeneng lair Elvi Sukaesih
Jeneng liya Elvi Sukaesih
Lair (25-06-1951) 1951 Juni 25 (umur 1991) invalid year invalid day
 Indonésia Jakarta, Indonesia
Jinis Musik Dangdut
Pakaryan Penyanyi

Elvi Sukaesih ya iku penyanyi dangdut, lan oleh julukan dadi Ratu Dangduté Indonésia.[1] Elvi kang lair ana ing Jakarta, 25 Juni 1951 iku, mulai nyanyi awit ana ing kelas 3 Sekolah Dasar (SD), disusul sakwise penampilané dadi bintang ana ing film layar lebar.[1] Kariré mulai nanjak ana ing awal taun 1970-an nalika dadi penyanyi pendamping kanggo Raja Dangdut, Rhoma Irama raja dangdut kanggo Orkes Melayu (OM) Soneta. tanapi iku mau Elvi sakdurunge wis popular ing pentas panggung.[1]

Sekitar taun 1975 penyanyi lagu Bisik-bisik Tetangga iki pisah saking Soneta lan milih jalur solo karir hingga tekan saiki.[1] ing urusan liyané kang ana hubungané karo urusan pribadiné, Elvi sukaesih nikah karo pemuda keturunan Arab, Zaidun Zeth wektu isih enom. [1]

Filmografi[2][besut | besut sumber]

  • Assoy (1977)
  • Jalal kojak Palsu (1977)
  • Penasaran (1977)
  • Betty bencong Slebor (1978)
  • Mana Tahaaan… (1979)
  • Cubit-cubitan (1979)
  • Kerinduan (1979)
  • Kisah Cinta Rojali Dan Juleha (1979)
  • Irama CintaAduhai mani (1980)
  • Aduhai Manisnya (1980)
  • Gaya Merayu (1980)
  • Senggol-senggolan (1980)
  • Mandi Madu (1986)
  • Hantu Biang Kerok (2009)

Album[2][besut | besut sumber]

  • Raja Dan Ratu – Rhoma Irama dan Elvy Sukaesih 1975
  • Pesta Panen, 1990
  • The Return of Diva, 1992

lagu populer kang dinyanyiaké[2]:

  • Pengalaman Pertama
  • Asoi
  • Mandi Madu
  • Karena Penasaran
  • Bukan Yang Pertama
  • Sekuntum Mawar Merah (ciptaan Rhoma Irama)
  • Kuda Lumping (ciptaan Rhoma Irama)
  • Cubit-cubitan
  • Pesta Panen
  • Bulan di Ranting Cemara
  • Mandi Madu
  • Gadis atau Janda (bersama Mansyur S.)
  • Gula-gula Cinta
  • Bisik-bisik Tetangga

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Elvy Sukaesih dipununduh tanggal 8 juni 2011
  2. ^ a b c www.kegendamusik.com dipinunduh tanggal 8 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elvy_Sukaesih&oldid=1099563"