Elvy Sukaesih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Elvy Sukaesih
Elvy Sukaesih
Latar wuri
Jeneng lair Elvi Sukaesih
Jeneng liya Elvi Sukaesih
Lair (25-06-1951) Juni 1951, 25 (umur 1992) invalid year invalid day
Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Dangdut
Pakaryan Penyanyi

Elvi Sukaesih ya iku penyanyi dangdut, lan olèh jejuluk dadi Ratu Dangduté Indonésia.[1] Elvi kang lair ana ing Jakarta, 25 Juni 1951 iku, wiwit nyanyi awit ana ing kelas 3 Sekolah Dasar (SD), disusul sawisé penampilané dadi bintang ana ing filem layar lebar.[1] Kariré wiwit nanjak ana ing awal taun 1970-an nalika dadi penyanyi pendamping kanggo Raja Dangdut, Rhoma Irama raja dangdut kanggo Orkes Melayu (OM) Soneta. tanapi iku mau Elvi sadurungé wis popular ing pentas panggung.[1]

Sekitar taun 1975 penyanyi lagu Bisik-bisik Tetangga iki pisah saking Soneta lan milih jalur solo karir hingga tekan saiki.[1] ing urusan liyané kang ana gayutané karo urusan pribadiné, Elvi sukaesih nikah karo nom-noman keturunan Arab, Zaidun Zeth wektu isih enom. [1]

Filmografi[2][besut | besut sumber]

  • Assoy (1977)
  • Jalal kojak Palsu (1977)
  • Penasaran (1977)
  • Betty bencong Slebor (1978)
  • Mana Tahaaan… (1979)
  • Cubit-cubitan (1979)
  • Kerinduan (1979)
  • Kisah Cinta Rojali Dan Juleha (1979)
  • Irama CintaAduhai mani (1980)
  • Aduhai Manisnya (1980)
  • Gaya Merayu (1980)
  • Senggol-senggolan (1980)
  • Mandi Madu (1986)
  • Hantu Biang Kerok (2009)

Album[2][besut | besut sumber]

  • Raja Dan Ratu – Rhoma Irama dan Elvy Sukaesih 1975
  • Pista Panen, 1990
  • The Return of Diva, 1992

lagu populer kang dinyanyiaké[2]:

  • Pengalaman Pertama
  • Asoi
  • Mandi Madu
  • Karena Penasaran
  • Bukan Yang Pertama
  • Sekuntum Mawar Merah (ciptaan Rhoma Irama)
  • Kuda Lumping (ciptaan Rhoma Irama)
  • Cubit-cubitan
  • Pista Panen
  • Bulan di Ranting Cemara
  • Mandi Madu
  • Gadis atau Janda (bersama Mansyur S.)
  • Gula-gula Cinta
  • Bisik-bisik Tetangga

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Elvy Sukaesih dipununduh tanggal 8 juni 2011
  2. ^ a b c www.kegendamusik.com dipinunduh tanggal 8 Juni 2011