Elisha Graves Otis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Elisha Graves Otis
Otis.jpg
Elisha Graves Otis
Lair (1811-08-03)Agustus 3, 1811
Halifax, Vermont, United States
Pati April 8, 1861(1861-04-08) (umur 49)
Bangsa American
Karya
Proyèk wigati Lift

Elisha Graves Otis ya iku penemu lip modern.[1] Otis lair ing panggonan pertanian cedhake Halifax, Vermount, tanggal 3 Agustus 1811.[1] Otis minangka anak ruju saka 6 sedulur.[1] Nalika enom, dheweke dhuwe bakat bisnis.[1] Nanging amarga mlarat, usahane dadi gagal.[1] Nanging kabèh mau ora gawé Otis dadi aras-arasen.[1] Taun 1845, dheweke pindah ing Albania, New York saperlu nyambut gawé.[1] Dheweke nyambut gawé minangka ahli mekanik ing sawijining pabrik kasur O.Tingley & Company.[1] Taun 1852, dheweke ngalih ana ing Yonkers, New York.[1] Ing kono dheweke nyambut gawé ana perusahaan kasur Maize & Burns.[1]Josiah Maize, wong kang duwéni perusahaan kasur mau mbutuhake lip kanggo ngangkut piranti kang abot, kang arep digawa ing lante dhuwur.[1] Senajan lip kang didhuweni ora anyar nanging daya cipta Otis kasil anggone ngatasi perkara-perkara keamanan.[1]

Senajan Otis dudu penemu kang wiwitan, dheweke kasil anggone nemokake komponen kang paling wigati ing mesin modern ya iku sistem pengereman.[2] Lip dhewe wis ana kawit abad telu sadurunge mmasehi.[2] Nanging, mesin penggerake isih nggunakake tenaga manungsa utawa kewan.[2] Sawise pertengahan abad sangalas, sawise James Watt nemokake mesin uap, tenaga penggerak iki nggunakake mesin uap.[2] Nanging, fasilitas keamanan lip ing wektu iku isih minim, mula isih akeh wong kang wedhi nggunakake.[2] Ndeleng kasunyatan mau, Otis kepengin ngrancang sawijining lip kang aman kanggo wong kang nggunakake.[2] Amarga digegeri déning anak buwahe, banjur Otis ngrancang lip kang bisa ngangkut manungsa utawa barang kanthi aman nganti tumuju ing lante paling dhuwur ing gedhung kang anyar.[2] Pungkasane, nalika ing pameran Crystal Palace ing New York taun 1853, Otis mamerake panemone mau marang masarakat.[2] Sawise matenake panemone mau, Otis ngedegake perusahaan kanthi aran Otis Elevator Company.[2] Otis tinggal donya ing tanggal 7 April 1861.[2] Dheweke ninggalake anak loro ya iku Charles lan Norton kang besoke bakal dadi penerus usahane bapake ya iku perusahaan Otis Brother & Co taun 1867.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 90]
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 91]