El Djem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kutha El Djem dideleng saka amfitéater
El Djem ing wayah ésuk

El Djem (Arab Tunis: الجمّ Ngenani wuni iki il jām; Latin Thysdrus) iku sawijining kutha ing Dhistrik Mahdia, Tunisia. Cacah jiwané ana wong 21.576 (sènsus 2014). Kutha iku minangka papan asalé sawenèh tilasan bangsa Romawi kang kondhang ing Buwana Afrika, kaya ta "Amfitéater Thysdrus".

Sajarah[besut | besut sumber]

Kaya déné sakèhing pamukiman Romawi lumrahé ing Tunisia, Kutha Romawi Thysdrus iki dibangun ing sandhuwuré pamukimané bangsa Punis sing mratah ing kala sadurungé. Ing iklim kang ora sagaring saiki, Kutha Thysdrus, minangka pérangané provinsi Byzacena ing Romawi, kahanané kerta raharja dhèk abad ping 2 M. Kala samana, papan iki wigati minangka pangasil lenga zaitun sing akèh dièkspor. Kutha iki uga papan dunungé kauskupan Kristen, sing kalebu ing sagolongan dhampar titulèr Gréja Katulik.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Annuario Pontificio 2013 (Libreria Editrice Vaticana, 2013, ISBN 978-88-209-9070-1), p. 992