Menyang kontèn

Eksarkat Kabiskopan Agung Odessa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eksarkat Episkopal Agung Odessa
Lokasi
NagaraUkraina
TeritorialUkraina Kidul
Markas besarOdessa, Ukraina
Informasi
Greja sui iurisGreja Katulik Grikenlan Ukraina
RitusRitus Bizantium
Didegaké28 Juli 2003
KatedralKatedral Santo Andreas Odessa
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MayorSviatoslav Shevchuk
Biskop Agung MetropolitanMykhaylo Bubniy
Peta

Eksarkat Episkopal Agung Odessa – Krimea didegake ing 11 Januari 2002 saka Eksarkat Episkopal Agung Kyiv – Vyshhorod (sing saiki dadi Eparki Agung Mayor Kyiv-Halych). Wilayah grejawi kasebut diparo ing 13 Februari 2014, dadi Eksarkat Episkopal Agung Odessa lan Eksarkat Episkopal Agung Krimea. Siji-sijine eksar episkopal agunge menika Biskop Agung Vasyl Ivasiuk, sing saiki dipindhahke menyang tahta eparki Kolomyia-Chernivtsi.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 46°28′00″N 30°44′00″E / 46.4667°N 30.7333°E / 46.4667; 30.7333