Edwin armstrong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Edwin Armstrong lair ing Kota New York, Amérika, tanggal 18 Dhésèmber 1890 lan tilar donya ing kutha kang uga padha ya iku ing 1 februari 1945.[1] Dhèwèké kuliah ing Universitas Columbia lan candhaké diangkat dadi guru besar babagan rekayasa listrik ing 1936.[1] Armastrong ngrencanakake sapérangan sistem lan sirkuit elektronik kang wigati banget tumrap ngrembakaning radio, ing antarané sirkuit regenerasi lan sistem penyiaran radio FM.[1] Sirkuit regenerasi, tinemu déning Armstrong ing 1912.[1] dhedhasar ketemune tabung hampa trioda lan audio (kang bisa nguwatake swara entheng) déning fisikawan Lee de Forest.[1] Panemonan iki gawé pangowahan gedhé sajeroning komunikasi radio tanpa kabel, amarga sirkuit iki bisa nguwatake sinyal radio kang ora kuwat tanpa gangguan.[1] Sirkuit iki luwih efektif tinimbang panampinan-panampinan radio liyané ing mangsa iku..[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Ready Susanto. 2007. Ensiklopedi Tokoh Sains. Jakarta: PT. Kiblat Buku Utama. 2007 Hal. 14.