Edwin W. Ardener

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Edwin W. Ardener iku ahli Antropologi saka kutha London, Inggris kalairan taun 1927. Ardener iki wis pernah kuliah ing London School of Economics lan Universitas Oxford[1]. Dhèwèké wis tau nglakoni panalitèn lapangan (field work) ing Nigéria (1949-1952), Kamerun (1952-1969), lan ing Britania Raya ing taun 1980 an[1][2]. Karya-karya tulisané kang wis diterbitaké ya iku Edwin Ardener: The Voice of Prophecy and Other Essays taun 1989 lan Kingdom on Mount Cameroon: Studies in the History of the Cameroon Coast taun 1996. Kasil pegawéyan antropologis Ardener nyumbangaké akèh ing bab étnografi lan historiografi; Afrika Kulon. Uga akèh sumbangan ing wacana ilmiah téoritis Antropologi sosial Britania ngenani irah-irahan ètnisitas, basa, pulitik, jèndher, lan sujarah. Ardener duwé jabatan minangka ketuwa ing ASA (Association of Social Anthropologists) lan Institute of Social Anthropology ing Oxford kang suwéné taunan[1]. Ardener séda taun 1987 ing Oxford[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 17–18. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Edwin Ardener" (PDF). Anthro.ox.ac.uk. Dijupuk 2017-11-7.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)