Edward Makuka Nkoloso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Edward Makuka Nkoloso ya iku sawijining guru sains, calon walikota Lusaka, lan mantan aktivis kamardikan Zambia. Dhèwèké kondhang ing mangsa kamardikan sawisé ngadegaké Zambia National Academy of Science, Space Research lan Philosophy, program antariksa ora resmi pisanan Zambia.[1][2]

Program antariksa[besut | besut sumber]

Taun 1960-an, program iki duwé ancas ngluncurake roket kang ngirimake siji antariksawati, siji misionaris, lan loro kucing tekan Mars. Nkoloso ngarep-arepake supaya ngalahake program antariksa Amérikah Sarékat lan Uni Soviet ing pucuking Perlombaan Angkasa. Nanging nganti saikine Amérikah Sarékat lan Ruslan durung nindakaké penerbangan mawa awak tekan Mars.

Kanggo nggladhi, Nkoloso ngadegaké sawijining fasilitas mirunggan kang dumunung ing pitung mil saka Lusaka. Ing kana, para calon astronot nggunakaké klanbi blanjuran lan helm militèr Britania Raya. Wong-wong mau mlebu drum lenga kosong kanthi kapasitas 44 galon kang digulingake saka pucuking bukit lan mental ing lemah watu. Miturut Nkoloso, metode mau bakal nuwuhaké sensasi kelangan bobot nalika mlaku tumuju luar akasa lan pulang ke Bumi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Tomorrow the Moon," Time, 30 October 1964. Behind paywall.
  2. "Zambian astronauts train for Moon trip -- Interview with space academy director", ITN, 14 November 1964

Wacan candhaké[besut | besut sumber]

  • Patrick Moore, (1972), Can you speak Venusian?: A guide to independent thinkers. David and Charles

Pranala njaba[besut | besut sumber]