Edvard Grieg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Edvard Grieg (1888) by Elliot and Fry - 02.jpg

Edvard Hagerup Grieg (Nurwègen [ˈɛdʋɑɖ ˈhɑːɡərʉp ˈɡrɪɡ]; lair 15 Juni 1843 - surut 4 September 1907, nalika surut umuré 64 taun) iku sawijining pamain piyano lan komponis kawentar Nurwègen. Dhèwèké dianggep minangka salah sawijining komponis utama éra Romantik, lan musik anggitané iku bagéan baku répertowar klasik saindhenging jagat. Olèhé nganggo lan ngembangaké musik rakyat Nurwègen sajroning komposisiné, bisa ndokok Nurwègen ing posisi wigati sajroning Donya musik internasiyonal. Saliyané iku, karyané mèlu ngréwangi yasa idhèntitas nasiyonal Nurwègen kaya déné sing digayuh déning Jean Sibelius lan Antonín Dvořák ing Finlandia lan Bohémia.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Daniel M. Grimley (2006). Grieg: Music, Landscape and Norwegian Identity. Ipswich: Boydell Press. ISBN 1-84383-210-0. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rekaman déning Edvard Grieg[besut | besut sumber]

Rekaman karya Edvard Grieg[besut | besut sumber]

Notasi musik[besut | besut sumber]

Fèstival[besut | besut sumber]