Eddy Grant

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Eddy Grant
Eddy Grant at Supreme Court Gardens cropped.jpg
Grant performing in 2009
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Edmond Montague Grant
Lair (1948-03-05) 5 Maret 1948 (umur 70)
Plaisance, British Guiana
Saka London, United Kingdom
Génre
Pakaryan Musician
Piranti
  • Vocals
  • guitar
  • bass
  • drums
  • keyboards
Mangsa akarya 1968–present
Labèl

Edmond Montague "Eddy" Grant (lair 5 Maret 1948) ya iku musisi saka Guyanese British. Dhéwéknè salahsijinè anggota sing ngedheknè The Equals, salahsijinè kelompok pop rasial sing diintregasi Britania Raya. Dhéwéknè uga suksés ndhik karir solo teko tembang sing ènthuk platinum, ya iku "Electric Avenue". Dhéwéknè uga sing melopori genre ringbang.[1]

Grant lair ndhik Plaisance, British Guiana, sakbaré kui pindah ana ing Linden.[2][3] Bapaké, Patrick, ya iku juru main terompèt sing main ndhik Nello karo Luckies.[3] Wektu Grant ndhik sekolahan, wongtuwané tinggal lan kerjo ndhik The United Kingdom, lan ngirim duit kanggo pendidikané.[3] Ndèk taun, Grant pindah lan mèlu wongtuwané ndhik London.[4] Dhèwèkné tinggal ndhik Kentish Town lan luga sekolah ana ing Acland Burghley Secondary Modern ndhik Tufnell Park kanggo sinau maca lan nulis musik.[5] Dhèwèné dadi penggemaré Chuck Berry, lan sabanjuré nonton mainé ndhik Finsbury Park Astoria, Grant mutisné arep terjun ndhik musik.[5][6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Greene, Jo-Ann (5 March 1948). "Eddy Grant – Music Biography, Credits and Discography". AllMusic. Dijupuk 2 July 2013. 
  2. ^ Gregory, Andy (2002), International Who's Who in Popular Music 2002, Europa, ISBN 1-85743-161-8, p. 202.
  3. ^ a b c "Eddy Grant – the Ringbang man and a national icon is a ‘Special Person’", Kaieteur News, 3 March 2013. Retrieved 28 April 2016
  4. ^ Thompson, Dave (2002) Reggae & Caribbean Music, Backbeat Books, ISBN 0-87930-655-6, pp. 111–114
  5. ^ a b Lewis, Pete (2008) "Eddy Grant: Electric Interview", Blues & Soul, Issue 1076. Retrieved 28 April 2016
  6. ^ 100 Years of British Music, Omnibus Press, 2014, ISBN 978-1783055074