Dresanala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Widodari ing carita wayang iki putriné Bathara Brama. Sawijining wektu, kayangan ana ontran-ontran. Prabu Niwata Kawaca ngobrak-abrik panggonan lan njaluk bojo widodari. Para déwa bingung banjur njaluk tulung Arjuna kang lagi tapa brata. Satriya Madukara iki bisa nuntaské pagawéyan kanthi gangsar. Déning Bathara Guru, Arjuna didadèkaké raja jejuluk Prabu Kiritin lan olèh widodari kang nggoda nalika tapa. Salah sijining widodari iku Dèwi Dresanala.

Sejatiné, saka jejodhoan iki, Arjuna ora éntuk nduwé anak saka widodari. Nanging Dresanala mbaléla. Dresanala nglairaké Wisanggeni kang mauné wujud geni kang murub.

Uga delengen[besut | besut sumber]