Doubt (filem 2008)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Doubt yaiku film drama misteri Amerika Serikat taun 2008 sing disutradarani dening John Patrick Shanley lan digawe dening Scott Rudin . Naskah film iki ditulis dening John Patrick Shanley adhedhasar buku Doubt: A Parable dening John Patrick Shanley. Juru paragane Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman lan Amy Adams .

Film Doubt minangka film kolaborasi kaping kalih saka Philip Seymour Hoffman lan Amy Adams sawise Perang Charlie Wilson . Film kasebut ditayangke ing Festival Film Institut Amerika Serikat tanggal 30 Oktober 2008 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 12 Desember 2008 kanthi winates lan dawa 25 Desember 2008.[3] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Meryl Streep minangka Suster Aloysius Beauvier, kepala sekolah paroki
  • Philip Seymour Hoffman minangka Pastor Brendan Flynn
  • Amy Adams minangka Sister James, guru sekolah paroki
  • Viola Davis minangka Ibu Miller, ibu Donald Miller
  • Joseph Foster minangka Donald Miller
  • Alice Drummond minangka Suster Veronica
  • Audrie J. Neenan minangka Sister Raymond
  • Helen Stenborg minangka Suster Teresa
  • Mike Roukis minangka William London
  • Frank Shanley minangka Kevin
  • Frank Dolce minangka Ralph
  • Paulie Litt minangka Tommy Conroy
  • Matthew Marvin minangka Raymond
  • Bridget Clark minangka Noreen Horan
  • Molly Chiffer minangka Sarah
  • Lydia Jordan minangka Alice
  • Susan Blommaert minangka Mrs. Carson
  • Carrie Preston minangka Christine Hurley
  • John Costelloe minangka Warren Hurley
  • Margery Beddow minangka Mrs. Shields
  • Marylouise Burke minangka Mrs. Deakins
  • Jack O'Connell minangka Pak McGuinn

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Doubt nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 79%, miturut 211 ulasan, kanthi rating rata-rata 7/10.[4] Adhedhasar Metacritic, film iki entuk nilai 68 saka 100, adhedhasar 36 kritik, nuduhake "ulasan apik".[5]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Doubt entuk $ 33,44647 yuta ing Amerika Utara lan $ 17.460.764 ing negara liyane. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 50,907,234, ngluwihi biaya nggawene yaiku $ 20 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 507,226, ndadikake urutan 19 ing box office. Nanging, ing bukaan akhir pekané, film iki entuk $ 5.333.442, ndadikake urutan kaping 10 ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Doubt (15)". British Board of Film Classification. December 18, 2008. Dijupuk October 4, 2016. 
  2. a b c d "Doubt (2008)". Box Office Mojo. Dijupuk March 23, 2018. 
  3. Dargis, Manohla (December 11, 2008). "Between Heaven and Earth, Room for Ambiguity". The New York Times. Dijupuk March 23, 2018. 
  4. "Doubt (2008)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "Doubt reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]