Dorce Gamalama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dorce Gamalama

Dorce Gamalama (lair Dedi Yuliardi Ashadi, Solok, Sumatra Barat, 21 Juli 1963) iku penghibur Indonesia, minangka pelawak, pranata cara, artis film, lan pemusik.

Biografi[besut | besut sumber]

Mangsa Cilikan[besut | besut sumber]

Bapaké jenengé Achmad lan ibuné Dalifah. Wiwit umur setaun wong tuwané wis tilar donya lan Dorce diasuh déning simbahé ya iku Siti Darama. Jroning umur rong taun Dorce lan simbahé pindhah menyang Jakarta.

Karir[besut | besut sumber]

Karier musiké diwiwiti kanthi nyanyi bebarengan karo kelompok Bambang Brothers jaman isih ana ing SD. Ing SMP Dorce tansaya ora duwé kawigatèn marang pelajaran sekolah lan luwih musataké kawigatèn marang karir nyanyi. Saliyané iku Dorce uga wiwit krasa kacondhongan kasengsem dmarang pria. Bab iki uga dimanfaataké supaya penampilan ing panggung tambah nyengsemaké, ya iku nglawak kanthi imba-imba dadi wanita. Sebab iku dhèwèké banur olèh jeneng Dorce Ashadi, saka Myrna pamimpin kelompok tari waria Fantastic Dolls.[1] Dorce kerep tampil ing Trans TV, mandhu acara Dorce Show.

Réferènsi[besut | besut sumber]

<Rujukan/>

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ Di Balik Nama Dorce Gamalama, Kapanlagi.com (diakses 22 Jan 2008)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dorce_Gamalama&oldid=1099867"