Dlimas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dlimas (Acrocarpus fraxinifolius) yaiku salah sawijining wiwitan sing langka ning Jawa. Wiwitan iki sékiyèn ana ning kebon tèh Médini, Kècamatan Limbangan, Kabupatèn Kendal (1971-1975). Wiwitan dlimas wau anané ning tebing jurang berbatesan karo utan lindung lan dhuwuré kurang luwih 35 m.

Miturut K. Heyne ning buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV (Badan Penelitian lan Pengembangan Kehutanan Departemen Kehutanan, 1987), yèn wiwitan dlimas iku dhuwuré kurang luwih 50 m, diamèter 4 m lan anané ning dataran 1.200 mdpl. Werna kayuné coklat tuwa, alot, lan bisa nggango gawé omah.[1]

Nama-nama dhusun[besut | besut sumber]

Arané wiwitan dlimas ana ning arané désa yaniku

  1. Désa Dlimas, Kecamatan Cèpèr, Kabupatèn Klathèn.
  2. Désa Dlimas, Kecamatan Tegalrejo, Kabupatèn Magelang.
  3. Desa Dlimas, Kecamatan Banyuputih, Kabupatèn Batang.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.