Dlimas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dlimas (Acrocarpus fraxinifolius) yaiku salah sawijining wiwitan sing langka ning Jawa. Wiwitan iki sékiyèn ana ning perkèbunan tèh Médini, Kècamatan Limbangan, Kabupatén Kéndal (1971-1975). Wiwitan dlimas wau ananè ning tébing jurang berbatésan karo utan lindung lan duwuré kurang luwih 35 m.

Miturut K. Heyne ning buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV (Badan Penelitian lan Pengembangan Kehutanan Departemen Kehutanan, 1987) bahwasané wiwitan dlimas iku duwuré kurang luwih 50 m, diamétèr 4 m lan ananè ning dataran 1.200 m dpl.warna kayunè coklat tuwa, alot lan bisa nggango gawè umah.[1]

Nama-nama dusun[besut | besut sumber]

Aranè wiwitan dlimas ana ning aranè désa yaniku 1. dèsa dlimas, Kècamatan Cèpér, Kabupaten Klaten. 2. Desa dlimas, Kecamatan Tegalrejo, Kabupaten Magelang. 3. Desa dlimas, Kecamatan Banyuputih, Kabupaten Batang.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.