Django Unchained

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Django Unchained yaiku film drama kriminal Amerika Serikat taun 2012 sing disutradarani dening Quentin Tarantino lan digawe dening Reginald Hudlin, Stacy Sher lan Savone Pillars. Naskah film iki ditulis dening Quentin Tarantino. Juru paraga ing film iki yaiku Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson lan Walton Goggins .

Film Django Unchained minangka film kolaborasi kaloro dening Jamie Foxx lan Kerry Washington sawisé film Ray . Film iku ditayangke ing Ziegfeld Theater nalika tanggal 11 Desember 2012 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 25 Desember 2012.[3][4] Film iki entuk ulasan apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Jamie Foxx minangka Django Freeman
  • Christoph Waltz minangka Dr. King Schultz
  • Leonardo DiCaprio minangka "Monsieur" Calvin J. Candie
  • Kerry Washington minangka Broomhilda "Hildi" von Shaft
  • Samuel L. Jackson minangka Stephen
  • Walton Goggins minangka Billy Crash
  • Don Johnson minangka Spencer "Big Daddy" Bennett
  • James Remar minangka Ace Speck lan Butch Pooch
  • Dennis Christopher minangka Leonide "Leo" Moguy
  • James Russo minangka Dick Speck
  • David Steen minangka Pak. Stonecipher
  • Tom Wopat minangka Gill Tatum
  • Dana Gourrier minangka Cora
  • Nichole Galicia minangka Sheba
  • Laura Cayouette minangka Lara Lee Candie-Fitzwilly
  • Ato Essandoh minangka D'Artagnan
  • Sammi Rotibi minangka Rodney
  • Clay Donahue minangka Fontenot
  • Escalante Lundy minangka Big Fred
  • Miriam F. Glover minangka wanita
  • Quentin Tarantino minangka Frankie
  • Omar Dorsey minangka Chicken Charlie
  • Franco Nero minangka Amerigo Vessepi

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Django Unchained nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 87%, miturut 262 review, kanthi rating rata-rata 8/10.[5] Adhedhasar Metacritic, film kasebut nduweni nilai 81 saka 100, adhedhasar 42 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[6] Adhedhasar CinemaScore, film iki entuk nilai "A-" saka panonton film kanggo skala A + nganti F.[7]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Django Unchained nampa $ 162,805,434 ing Amerika Utara lan $ 262,562,804 ing negara liya. Total pendapatane film iki yaiku $ 425,368,238, ngluwihi anggaran produksi film yakuwi $ 100 yuta.[2]

Ing bukaan saminggu, film iki entuk $ 30,122,888, ndadikake nduweni urutan loro ing box office ing nduwur film The Hobbit: Journey Unexpected .[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Django Unchained (18)". British Board of Film Classification. December 17, 2012. Dijupuk December 17, 2012. 
  2. a b c d "Django Unchained (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  3. Raup, Jordan (June 14, 2011). "Quentin Tarantino's 'Django Unchained' Sets 2012 Release Date". TheFilmStage.com. Dijupuk February 2, 2012. 
  4. Brevet, Brad (June 14, 2011). "Tarantino's 'Django Unchained' Set for Christmas Day 2012 Release". RopeofSilicon.com. Rope of Silicon LLC. Dijupuk February 2, 2012. 
  5. "Django Unchained (2012)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  6. "Django Unchained reviews". Metacritic. Dijupuk March 3, 2018. 
  7. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]