Diples

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Diples
2011 Greek Diples.JPG
Jeneng liyanéThiples
AjanganDessert
Panggonan asalGreece, Peloponnese
Woworan pokokDough, syrup or honey
Buku masakan: Diples  Médhia: Diples

Dulo utawa Telung ( Yunani: Δίπλες ) minangka panganan cuci mulut Yunani saka Peloponnese, digawe saka adonan kaya lembaran tipis. Sejatine padha karo swiwi malaikat, kajaba dicelupake karo sirup tinimbang dadi garing.

Adonan digulung dadi strip sing dawa lancip, digoreng lan dilipat ing lenga panas banjur dicelupake karo sirup gula utawa madu. [1] [2] Diple bisa digawe kanthi macem-macem bentuk, sing paling umum yaiku ikatan busur lan spiral. [3] Diple minangka panganan cuci mulut khas ing Peloponnese lan uga disajikake ing pesta pernikahan lan ing perayaan Taun Anyar. [4] Wujud liyane nggunakake cetakan wesi sing dicelupake ing adonan puting lan dimasak ing minyak goreng nganti puting kasebut pisah saka cetakan kasebut. Ditemokake nganggo sirup, kenari sing ditumbuk, lan kayu manis .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diples (Thiples) (Honey Rolls) Greek Dessert". Thursday for Dinner. Diarsip saka sing asli ing 2013-10-17. Dibukak ing 2009-11-08.
  2. "Recette Nœuds (Thiples) - Cuisine du monde" (ing basa Prancis). Univers recette. Diarsip saka sing asli ing 2009-04-29. Dibukak ing 2009-11-08.
  3. Nancy Gaifyllia. "Thiples: Fried Honey Pastries". About.com. Diarsip saka sing asli ing 2009-09-04. Dibukak ing 2009-11-08.
  4. "New Year Traditions: Greek New Year". Australian Media Pty Ltd. Dibukak ing 2009-11-08.