Dipa Nusantara Aidit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dipa Nusantara Aidit

Dipa Nusantara Aidit (lair ing Tanjung Pandan, Belitung 30 Juli 1923 - tilar ing Bayalali, Jawa Tengah, 22 November 1965) iku sawijining tokoh komunis Indonésia. Dhèwèké sadurungé tilar donya dadi ketua Komité Pusat Partai Komunis Indonésia. Nalika cilik, dhèwèké diceluk "Amat" déning wong sing akrab. Dheweke èntuk pawiyatan Walanda.

Karièr pulitik[sunting | Owah sumber]

Seka Belitung dheweke mangkat menyang Jakarta , nalika taun 1940 dheweke madegke kapustakaan "Antara" ning dhaerah Tanah Tinggi, Senen , Jakarta pusat. Banjur dheweke mlebu "Sekolah Dagang" atawa Handels School. dheweke wiwit sinau bab politik Marxis seka Pangimpunan Demokratik Sosial Hindia sing banjur ganti jeneng dadi Partai Komunis Indonésia.[1]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ (id)Rumah Belajar Sejarah (dipunundhuh 30 September 2012)