Dipa Nusantara Aidit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dipa Nusantara Aidit

Dipa Nusantara Aidit (lair ing Tanjung Pandan, Belitung 30 Juli 1923 - tilar ing Bayalali, Jawa Tengah, 22 November 1965) iku tokoh komunis Indonésia. Dhèwèké sadurungé tilar donya dadi ketua Komité Pusat Parté Komunis Indonésia. Nalika cilik, dhèwèké diceluk "Amat" déning wong sing akrab. Dheweke èntuk pawiyatan Walanda.

Karièr pulitik[besut | besut sumber]

Seka Belitung dheweke mangkat menyang Jakarta, nalika taun 1940 dheweke madegke kapustakaan "Antara" ning laladan Tanah Tinggi, Senen, Jakarta pusat. Banjur dheweke mlebu "Sekolah Dagang" atawa Handels School. dheweke wiwit sinau bab pulitik Marxis seka Pangimpunan Demokratik Sosial Hindia sing banjur ganti jeneng dadi Parté Komunis Indonésia.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Rumah Belajar Sejarah (dipunundhuh 30 September 2012)