Dina Pangalihbasan Internasional

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dina Pangalihbasan Internasional
Domenico Ghirlandaio - St Jerome in his study.jpg
St. Hièronimus nalika ngangsu kawruh. Pepethan iki karyaning Domenico Ghirlandaio.
Ancas Nyengkuyung pagawéyan pangalihbasan
Tanggal 30 Sèptèmber
Frékuwènsi Taunan

Dina Pangalihbasan Internasional iku dibiwada saben taun surya 30 Sèptèmber nalika riyayaning Santo Hièronimus, pangalihbasaning Alkitab ingkang diajèni minangka Santo Pangayomaning para pangalihbasa. Pasamuwan iki digagas déning FIT (Basa Prancis: Fédération internationale des traducteurs, Paguyuban Pangalihbasa Internasional) kawit paguyubané labuh ana taun 1953. Sanajan mangkono, FIT nembé resmi minangka Dina Pangalihbasan Internasional nalika taun 1991. Upaya iki ngancas nuduhaké ananing gugur-gunung paguyuban pangalihbasa sadonya kanggo nyengkuyung pagawéyan pangalihbasa ana warna-warna nagara (ora mung nagara-nagara Kristen). Ananing pasamuwan iki dadi kalodhangan kanggo nuduhaké kautamaning pagawéyan iki ing sajeroning mangsa globalisasi.

Sumber lan pranala njaba[besut | besut sumber]