Diederik Durven

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Diederik Durven (Delft, 1676 - Walanda, 26 Fèbruari 1740), iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 22. Dhèwèké maréntah antara taun 17291732.

Durven sawisé mulih saka Batavia menyang Walanda ing taun 1732, nuntut Kompeni ing pangadilan, amarga dianggep ngrugèkaké awaké. Angingi VOC ngundhur-undhur prosesé nganti Durven tilar donya ing taun 1740.

Uga delengen[besut | besut sumber]