Dhompèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dhompèt
Dhompèt kanggo gawa paspor nalika lelungan

Dhompèt ya iku piranti kanggo wadhah dhuwit. Lumrahé dhompèt kagawé saka bahan kulit, nanging ana uga sing kagawé saka bahan kain utawa plastik. Ukuran dhompèt uga warna-warna. Dhopèt sing digawa wong lanang racaké ukuran cilik supaya gampang digémbol ing sak. Dhompèt sing dianggo ibu-ibu racaké duwé ukuran rada gedhé supaya amot akèh dhuwit kanggo blanja.

Saliyané kanggo wadhah dhuwit, dhompèt uga biyasa kanggo nyimpen kartu-kartu kaya déné kartu tandha sing ndunungi, kartu krédhit, kartu asuransi, kartu ATM, lan sapanunggalané.