Dhokla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dhokla
200px
Jeneng liyanéDhokra
AjanganBreakfast, side dish, main course
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaGujarat, Maharashtra
Hawa ajanganroom temp
Woworan pokokBesan (chickpea flour) and rice flour
VariasiKhaman
Buku masakan: Dhokla  Médhia: Dhokla

Dhokla minangka panganan kuliner vegetarian sing biasane ditemokake ing negara India Gujarat lan bagean-bagean saka negara-negara sing jejer.[1] Iki digawé nganggo adonan fermentasi sing asale saka beras lan kacang-kacangan .[2] Dhokla bisa dipangan kanggo sarapan, minangka panganan utama, minangka sajian, utawa cemilan. Dhokla memper banget karo Khaman, nanging Dhokla digawé saka adonan sing asale saka gram beras lan wernane putih, déné Khaman biasane digawé saka adonan Chickpeas lan wernane kuning. Khaman wis misuwur ing sanjabane Gujarat nanging dingerteni minangka Dhokla.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Reddy, N. R. (6 February 2018). Legume Based Fermented Foods. CRC Press. ISBN 9781351090902 – via Google Books.
  2. Redhead, J. F. (1989). Utilization of tropical foods. Food & Agriculture Org. p. 26. ISBN 978-92-5-102774-5.