Dhea Anissa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dhea Annisa
Claudia annisa.jpg
Lair Claudia Anissa
Jeneng liya Dhea Annisa
Pakaryan Artis, Penyanyi
Taun aktif 2000-sekarang
Wong tuwa Indra Kusuma (Ayah)-Masayu Chairani (Ibu)

Dhea Annisa utawa kang misuwur kanthi jeneng Dhea Imut, jeneng jangkepe Claudia Anissa (lair ing Jakarta, 28 Fèbruari 1996; umur 23 taun) ya iku mantan bintang cilik kang miwiti karire ning donya hiburan awit umur 2 taun.[1] Wiwitan kariré Dhea mbintangi iklan popok bayi.[1] Sawisé iku dhèwèké olih warna-warna bayaran iklan mbanjiri déning putri pasangan Indra Kusuma lan Masayu Chairani.[1]

Jeneng Imut diolih déning dhèwèké sawisé nggabung ning filem kang judhulé Tiga Bocah Imut lan sempat ngerilis album bocah.[1] Debut sinétron Dhea ya iku PANJI MANUSIA MILLENIUM.[1] Jenengé tambah kondhang sawisé mbintangi sinétron BIDADARI 3.[1] Sinetron liyané kang tau dibintangi dhèwèké iku TANGISAN ANAK TIRI, KEHORMATAN, MUTIARA, lan PENJAGA HATI.[1]

Dhèwèké kang tau dadi paraga ning filem kang judhulé MUTIARA kang sempet duwé masalah karo rumah produksiné, SinemArt olih masalah manèh lan dadi bahan omongan publik ning taun 2009.[1] Dhea dikabaraké wis ngedol kaprawanané maring bos SinemArt, Leo Sutanto.[1] Amarga anané berita ngono iku ibuné bakal ngadakaké jumpa pers.[1]

Dhèwèké pacaran karo priya kang patang taun luwih tuwa saka dhèwèké.[2] Dhèwèké ngakuni seneng nalika pacare teka saka Bandung kanggo nekani acara surprise party ulang tahuné kang ka-14 ning Bioskop 21 Planet Hollywood.[2] Ora namung amarga anané pacar, Dhea uga seneng amarga wis diolihaké pacaran karo pepujaning atiné, Rionaldo.[2] Sabeneré dhèwèké nembé olih pacaran manawa lulus SMP, nanging amarga bantuwan saka kakangé akiré dhèwèké diolihaké.[2] Dhèwèké karo Rionaldo nglakoni gayutan long distance, kanggo dhèwèké iku mau wis biyasa.[3] Rionaldo kang manggon ning Bandung kannggo ngerampungaké kuliyahé, anggawe dhèwèké namung ketemu seminggu sekali.[3] Meski dhèwèké wis olih lampu ijo saka wong tuwané kanggo pacaran, nanging Dhea tetep diperhatikaké déning kakang lan ibuné.[3] Rio nerangaké manawa dhèwèké lan Dhea péngin lunga jalan-jalan, Dhea esih dikancani karo kakang lan ibuné.[3]

Sinetron[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

  • Tiga Bocah Imut

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j biografi Dhea Annisa dipunundug tanggal 28 September 2011
  2. a b c d berita 3 Dhea Annisa dipunundug tanggal 28 September 2011
  3. a b c d berita 2 Dhea Annisa dipunundug tanggal 28 September 2011