Deles Indah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sesawangan Deles Indah

Deles Indah iku papan wisata sing dumunung ing pereng wétan Gunung Merapi, kira-kira 25 mil saka pusat kutha Klathèn.[1][2]

Papan Wisata[besut | besut sumber]

Deles Indah dumunung ing wewengkon dhusun Sidorejo, Kacamatan Kemalang, Kabupatèn Klaten, dhuwure kurang luwih 800 - 1300m dpl.[1] Lokasi iki wis temtu duwé kaluwihan sawangan ijo royo-royo khas sesawangan pegungungan..[1] Saka lokasi Deles Indah, sapa baé bisa ndeleng pucuking Gunung Merapi kanthi premana, uga ndeleng kutha Klathèn, kelebu cerobong beluk perusahaan Pabrik Gula Gondang Baru lan Pabrik Gula Ceper Baru, lan Rawa Jombor sak gunung kapre..[1][2] Papan Deles Indah dumunung ing ngisor radius 10 km saka pucuk Merapi.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Dinas pariwisata kabupatèn Klaten.,Mengenal Kepariwisataan Kabupatèn Klaten, Klaten: 2004, Hal.1-4
  2. a b http://wisata.kompasiana.com/jalan-jalan/2013/04/26/visit-klaten-part-deles-indah-554759.html, dipunundhuh 7 Mèi 2014
  3. http://regional.kompasiana.com/2011/01/17/deles-mulai-indah-335501.html, dipunundhuh Mèi 7, 2014