Deftones

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Deftones
DeftonesBand.jpg
Band Deftones Nalika Tur 2013
Pratélan latar wuri
Saka Sacramento, California, AS
Génre rock
Mangsa akarya 1988 – saiki [1]
Labèl Maverick/Warner Bros. Records, Reprise/Warner Bros. Records
Sing magepokan Team Sleep, Sol Invicto, Phallucy, Kush, Quicksand
Sana jaringan www.deftones.com
Anggota Chino Moreno
Stephen Carpenter
Chi Cheng
Frank Delgado
Abe Cunningham
Sergio Vega

Deftones ya iku sawijining grup musik saka nagari musik Amerika Serikat ingkang didamel rikala taun 1988. Grup musik iki didamel tiyang 6, ya iku Chino Moreno, Stephen Carpenter, Chi Cheng, Frank Delgado, Abe Cunningham lan Sergio Vega.Album kapisane ya iku judule Adrenaline dirilis nalika taun 1995. Chi Ceng punika wonten kedadéyan kacilakaan nalika nitih mobil, sapunika piyambake sampun sèda surya 2013. Deftones uga dhamél panghargyaan kanggo Chi Cheng arupa yayasan amal bhakti kanggo tiyang-tiyang gérah kang botén gadhah arta kanggo mèrtamba.

Logo Deftones Band

Miwiti Sejarah[besut | besut sumber]

Nalika Taun 1988 kanthi 1993[besut | besut sumber]

Stephen Carpenter nalika miwiti umur 15 taun, piyambake tabrakan nalika dolanan skateboard. Banjur supir ingkang nabrak iku maringi arta kanggo ganti rugi kacilakaan. Nanging, kalih Carpenter dinggo tumbas alat-alat musik, kayata Gitar land Sound. Nalika nganggo kursi roda (nalika sabanjure tabrakan), Carpenter miwiti latihan main gitar [2]. Chino Moreno, Stephen Carpenter, lan Abe Cunningham iku uga rencang nalika dolanan skateboard lan kanca sekolah ing kutha Sacramento [3]. Banjur Deftones miwiti rekaman ing sajroning garasi griyane Stephen Carpenter [4][5]. Nalika iku, Chi Cheng mlebu, banjur ditawari rékaman swara bass ing album pèndhek saka Deftones. Asma band Deftones iku diwiwiti saka pirembagan karo Carpenter. Def ya iku pocapan ingkang biasane dianggo lan didamel kaliyan penyanyi-penyanyi Hip-Hop kayata Publik Enemy, Ludacris, lan LL Cool J [6]. Banjur Tones iku saka asma band-band nalika taun 1950.

Album Adrenaline[besut | besut sumber]

Adrenaline iku album kapisan saka Deftones. Album iki uga dirèkam ing Bad Animals Studio ing kutha Seattle, New York. Menawa album iki boten cekap laris, nanging ana salah sawijining lagu ingkang dadi sountrack film [7][8].

Logo Album Deftones - Adrenaline

Album iki uga kuat ing panghargyaan namung 21 minggu ing Billboard Heatseekers. Nalika iku namung paling inggil nomer 23 [9].

Diskografi[besut | besut sumber]

Tragedi Chi Ceng[besut | besut sumber]

Chi Ceng , basis saka band Deftones, iku kedadeyan kacilakaan mobil nalika ing kutha Santa Clara, California. Nalika iku labuhe 4 November 2008.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ http://allmusic.com/artist/deftones-p168233/biography
  2. ^ Unknown (December 22, 1997). "Deftones". Pollstar. Dijupuk 20 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)[pranala nonaktif]
  3. ^ Wawancara kaliyan Abe Cunningham, Metal Edge, Januari 2007.
  4. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng pollstar
  5. ^ Deftones [interview], Rolling Stone, 2000.
  6. ^ Rolinho, Nuno. "Biografi Deftones". DEFTONESWORLD.com. Dijupuk 20 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng AMGbio
  8. ^ Bendersky, Ari (1997-10-11). "Deftones Sukses Damel Sountrack". Rolling Stone. Dijupuk 20 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  9. ^ "Adrenaline nalika ing Heatseeker". Billboard.com. February 1, 1997. Diarsip saka sing asli ing 20 Februari 2013. Dijupuk 20 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |archive-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deftones&oldid=996655"