Davy Klaassen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Davy Klaassen
DavyKlaassen.jpg
Klaassen taun 2014)
Katerangan priangga
Jeneng dawa Davy Klaassen[1]
Tanggal lair (1993-02-21) 21 Fèbruari 1993 (umur 26)
Papan lair Hilversum, Walanda
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 12 in)[2]
Posisi main Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 20
Karir nom
1999–2003 HVV de Zebra's
2003–2004 HSV Wasmeer
2004–2012 Ajax
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2017 Ajax 126 (44)
2013 Jong Ajax 6 (1)
2017– Everton 4 (0)
Tim nasional
2008–2009 Walanda U16 5 (4)
2009–2010 Walanda U17 11 (1)
2010–2011 Walanda U19 9 (2)
2013 Walanda U21 4 (0)
2014– Walanda 16 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:30, 23 September 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:32, 10 October 2017 (UTC)

Davy Klaassen (lair 21 Fèbruari 1993) ya iku pemain bal-balan saka Walanda sing main ing klub Liga Utama Inggris Everton F.C. Dhèwèké uga main kanggo tim nasional Walanda, lan biyasané kadhapuk minangka gelandhang serang kanggo klub lan negara.

Karir klub[besut | besut sumber]

Karir wiwitan[besut | besut sumber]

Klaassen miwiti karier bal-balan ing pelatihan nom lokal, HVV de Zebra, ing pundi piyambakipun main wonten ing taun 2003, nalika piyambakipun pindhah dhateng HSV Wasmeer. Setunggal taun salajengipun piyambakipun mlebet ing akadhemi Pemuda Ajax ingkang misuwur. Nalika main kanggo skuad pemuda Ajax A1 ing 2011-12, Klaassen mbantu tim kasebut menang gelar liga Nike Eredivisie,[3] lan uga dadi juwara ing Inter Milan ing Seri NextGen (setara Liga Champions kanggo -19 tim) sawisé kalah ing penalti (5-3) sawisé klawan kebuntuan 1-1 kanthi wektu ékstra.[4]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Dijupuk 31 January 2018. 
  2. "Davy Klaassen". Ajax.nl. Dijupuk 31 January 2018. 
  3. "Beste Spelers Nike A-junioren Eredivisie seizoen 2011/'12" (PDF). Nikefootball.com. 26 January 2012. Dijupuk 31 January 2018. 
  4. "Ajax A1 verliest finale van NextGen Series van Inter Milan". Voetbal Centraal. 25 March 2012. Dijupuk 31 January 2018.