Damput

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Damput iku istilah basa Jawa sing dinggo misuh. Saliyané damput, wong Jawa Wétan uga asring misuh nganggo tembung dancuk, jancuk, jamput, diancuk, diamput, jiancuk, jiamput, lan liya-liyané. Wong Jawa Tengah asring misuh nganggo basa sing rada alus, upamané: bajigur, bajindul, lan liya-liyané.